Deze site gebruikt cookies voor het verzamelen van anonieme statistieken en het bewaren van uw mandje. Uw gegevens zijn veilig bij ons en worden niet aan 3den verstrekt.

Over ons

Al vanaf 2004 zijn wij verliefd op het merk Ostheimer. De eenvoud, kleuren en mooie afwerking van het zachte en warme hout vinden wij geweldig. En, niet onbelangrijk, een eerlijk product: gemaakt van gecertificeerd biologisch hout, handmatig bewerkt, geverfd met kindvriendelijke verven en afgewerkt met natuurlijk biologische oliën (en dat ruik je!).

 

De Ostheimer organisatie is kleinschalig en produceert met behulp van mensen in Zuid - Duitsland die wat lastig of moeilijk aan werk kunnen komen bijvoorbeeld door een handicap. Dit sociale aspect spreekt ons erg aan: locale productiecapacteit inzetten ipv overzee-se goedkope (kinder)capaciteit. De productiekosten zijn daardoor natuurlijk hoger; daarmee ook de consumentenprijs. Ook de ecologische waarden zijn vertegenwoordigd. Duurzaam hout, kindvriendelijke verven en biologische oliën zorgen ervoor dat de milieubelasting minimaal is; ook dat vind je terug in de consumentenprijs. U weet echter dat het product eerlijk en duurzaam is gemaak, en een bijdrage aan de duurzame waarden levert, niet onbelangrijk volgens ons.

 

Omdat het altijd lastig was om het juiste houten figuur voor een verjaardag of andere gelegenheid te vinden, zijn we zelf een webwinkel gestart. Met alle figuren uit de gehele collectie van Ostheimer en een deel van de collectie van Kinderkram en Keller. We hebben gemerkt dat deze winkel een uitkomst is! Een kadootje nodig voor een speelvriendje of -vriendinnetje? Bestel vandaag dan wordt uw bestelling uiterlijk de volgende werkdag verzonden. Want dat wil je naturlijk, niet lang wachten op je Ostheimer, maar direct bestellen en snel in huis hebben zonder dat je de drukke stad in hoeft.

 

Omdat we vaker de vraag krijgen of we ook Grimm's Houten Speelgoed en Spel kunnen leveren, zijn we sinds maart 2013 gestart met Grimm's speelgoed. Grimm's speelgoed heeft een collectie die ook voor het wat oudere kind en volwassenen producten heeft. Het magneten spel, mandela's leggen van houten blokken. En duurzaam gemaakt, ook Grimm's laat een deel van hun assortiment in werkplaatsen maken waar gehandicapten aan het werk zijn. Grondstoffen worden gekozen en gebruikt rekening houdend met de milieubelasting. Een manier van werken waar wij helemaal achterstaan en daarom met liefde Grimm's Spiel und Holz Design als merk voeren.

Duurzaam ondernemen vinden wij belangrijk. Daarom hergebruiken wij zoveel als mogelijk materialen van onze leveranciers als dozen en verpakkingsmateriaal.

Voor Grimm's houten speelgoed kijkt u op grimms.toverboom.eu

 

Voor Ostheimer houten speelgoed kijkt u op ostheimer.toverboom.eu

 

Wij leveren gratis vanaf een bestelbedrag van €75 in Nederland. Voor België en Duitsland zijn vaste verzendkosten €8,95.

 

U bent welkom een een kijkje te nemen. En heeft u vragen, dan beantwoorden wij die graag via whatsapp of info@toverboom.nl

Veel plezier in onze winkel!

Hartelijke groet,

Namens het team van De Toverboom,

Brigitte