Over onze merken


Ostheimer

Ostheimer is een kleinschalige organisatie in Zuid-Duitsland. Samen met mensen met een sociale of lichamelijke beperking/handicap produceren zij de prachtigste figuren . Zo krijgen ook


deze mensen een kans op de arbeidsmarkt en worden zij betrokken in het sociale leven. Het is een duurzaam product. Ostheimer maakt gebruik van duurzaam gecertificeerd hout uit Europese bossen en kindvriendelijke (niet-giftige) verven en oliën. Zo is het veilig voor de allerkleinste kinderen.

 Grimm's

Een mooie aanvulling op de mooie figuren van Ostheimer is het speelgoed van Grimm’s Houten Speelgoed en Spel. Wellicht kent u het merk wel van de welbekende regenbogen in de sprekende kleuren en de mooie vormen. Tegenwoordig ook in het pastel, naturel en zwart/wit verkrijgbaar. Grimm’s heeft voor iedereen iets moois. Er zijn producten waar kinderen mee kunnen spelen vanaf de geboorte, zoals rammelaars, wagenspanners, speenkoorden. Maar ook voor oudere kinderen en volwassen hebben zij mooie spellen. De magneetpuzzels en Mandela's zijn leuk om mee te bouwen en te puzzelen, maar staan ook prachtig in huis als decoratie.

Ook Grimm’s laat een deel van hun assortiment maken in werkplaatsen waar mensen werken met een sociale of lichamelijke beperking. De grondstoffen die ze gebruiken zijn tevens duurzaam en veilig. Ze maken alleen gebruik van duurzaam gecertificeerd hout en kindvriendelijke (niet-giftige) verven en oliën.Wat ons aanspreekt is dat een groot deel van onze producten ook heel geschikt zijn voor kinderen met een lichamelijke beperking, ze worden uitgedaagd om te spelen. Omdat het hout zacht en prettig aanvoelt nodigt het uit om aan te raken. Door de vrolijke kleuren en verschillende vormen wordt de fantasie geprikkeld. En de vorm van de producten stimuleert de fijne motoriek van de handen.