Over ons

Sinds september 2018 zijn wij de eigenaren van Toverboom.eu. Al een paar jaar geleden hebben we kennis gemaakt met de producten van Ostheimer en Grimm’s. En ja ook wij werden er verliefd op. Vooral doordat we zagen hoe onze dochter er mee speelt. Het zachte hout voelt fijn aan, het stimuleert haar fijne motoriek, oog-hand coördinatie en ook haar fantasie. Hele verhalen worden er gespeeld met de figuren van Ostheimer en er wordt heel wat gebouwd met de blokken en de regenboog van Grimm’s.

 

Wat ons vooral aanspreekt is dat deze producten ook heel geschikt zijn voor kinderen met een lichamelijke beperking, ze worden uitgedaagd om te spelen. Omdat het hout zacht en prettig aanvoelt nodigt het uit om aan te raken. Door de vrolijke kleuren en verschillende vormen wordt de fantasie geprikkeld. En de vorm van de producten stimuleert de fijne motoriek van de handen.

 

Ostheimer is een kleinschalige organisatie in Zuid-Duitsland. Samen met mensen met een sociale of lichamelijke beperking/handicap produceren zij de prachtige figuren . Zo krijgen ook deze mensen een kans op de arbeidsmarkt en worden zij betrokken in het sociale leven. Het is een duurzaam product. Ostheimer maakt gebruik van duurzaam gecertificeerd hout en kindvriendelijke (niet-giftige) verven en oliën. Zo is het veilig voor de allerkleinste kinderen.

 

Een mooie aanvulling op de mooie figuren van Ostheimer is het speelgoed van Grimm’s Houten Speelgoed en Spel. Wellicht kent u het merk wel van de welbekende regenbogen in de sprekende kleuren en de mooie vormen. Tegenwoordig ook in het pastel, naturel en zwart/wit verkrijgbaar. Grimm’s heeft voor iedereen iets moois. Er zijn producten waar kinderen mee kunnen spelen vanaf de geboorte, zoals rammelaars, wagenspanners, speenkoorden. Maar ook voor oudere kinderen en volwassen hebben zij mooie spellen. De magneetpuzzels en mandela’s zijn leuk om mee te bouwen en te puzzelen, maar staan ook prachtig in huis als decoratie.

Ook Grimm’s laat een deel van hun assortiment maken in werkplaatsen waar mensen werken met een sociale of lichamelijke beperking. De grondstoffen die ze gebruiken zijn tevens duurzaam en veilig. Ze maken alleen gebruik van duurzaam gecertificeerd hout en kindvriendelijke (niet-giftige) verven en oliën.

 

Wij hergebruiken zoveel mogelijk van de verpakkingsmaterialen van onze leveranciers om onze producten naar u toe te sturen. Zo willen wij aansluiten bij de duurzaamheid van het product en rekening houden met de kwaliteit van ons milieu.

 

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste product of heeft u een vraag? Mail, bel of whatsapp ons. Wij helpen u graag. Wilt u de cadeautjes door ons laten inpakken? Ook dat kan! Dit kunt u aangeven bij uw bestelling. 

 

Wilt u iets bestellen voor een school, kinderdagverblijf, huisartsenpraktijk, ergotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk, revalidatiecentrum of andere instelling/bedrijf? Dan kunt u contact met ons opnemen en een offerte opvragen.

 

Wij wensen u veel plezier in onze winkel!

 

Hartelijke groeten,

Richard en Eveline Oudshoorn

 

Toverboom.eu

Frijtumerweg 1, Niehove

info@toverboom.eu

06-28299072